O nama

Udruženje izdavaoca privatnog smeštaja Srbije je osnovano 1.jula 2019.godine na Zlatiboru, registrovano je u agenciji za privredne registre, u Beogradu, poseduje svoj statut, osnivački akt , pečat i račun.
U cilju podizanja komunikacije, u svetlu najnovijih zakonskih promena iz oblasti turizma, osnivanje ovakvog udruženja je tim neophodnije. Jasno je da postoje na hiljade izdavaoca privatnog smeštaja širom Srbije, no Naš glas, kao privatnih izdavaoca smeštaja se nije mogao čuti. Nikog nismo imali da nas predstavlja niti da zastupa naše interese, pri tom ne mislimo samo na Ministarstvo i turističke organizacije, već i na brojne turističke agencije kao i veb sajtove koji se bave posredovanjem u izdavanju privatnog smeštaja.

Vizija

Prostor za napredak postoji i u odnosu prema najpoznatijem sajtu za posredovanje, bukingu, gde smatramo da postoji prostor za bolju zaštićenost privatnih izdavaoca, kako je i u većini drugih zemalja.
Osnovni ciljevi udruženja su pre svega: unapređivanje izdavanja privatnog smeštaja, edukacija izdavaoca privatnog smeštaja, a posebno informisanje o svim novitetima u relevantnim zakonima, pružanje podrške i rešavanje nedoumica koje se mogu javiti prilikom izdavanja privatnog smeštaja.